Salt to content
 

„Împrumut, sărbătoare păgână, kitch, mercantil/comercial, vulgar, anticreștin”, aceștia sunt termenii pe care o parte dintre noi îi asociem cu Halloween-ul.

Dacă privim însă mai atenți, sărbătoarea Halloweenului își are rădăcinile în Europa și este o sărbătoare de origine celtică. Prin festivalurile specifice se marca sfârșitul procesului de recoltare și ziua în care se făcea trecerea de la toamnă la iarnă. Pentru a se pregăti de perioada rece și întunecată a anului, oamenii făceau focuri, pentru ca fumul să purifice și lumina să țină departe întunericul iernii.

Astăzi, această sărbătoare păgână s-a transformat într-o zi a costumelor, a paradelor și a dulciurilor. Știm clar că copiii iubesc costumațiile, personajele de poveste și poveștile de groază. De ce nu am profita de ocazia sărbătorii de Halloween pentru a-i vedea încă o dată zâmbind? Realizarea decorațiunilor specifice și alegerea unui costum de poveste pot reprezenta ocazia perfecta ca părintele și copilul să petreacă împreună timp de calitate. Astfel, grijile de zi cu zi sunt uitate iar minutele și orele se transformă în experiențe, emoții și stări de conexiune.

Prin activitatea organizată, școală noastră a creat un cadru în care elevii să-și pună în valoare personalitatea și imaginația. Prezentarea poveștii din spatele costumației alese sau decorarea dovlecilor au reprezentat o ocazie perfecta ca participanții să-și antreneze memoria, atenția, dicția, spontaneitatea și talentul artistic.

Mulțumim tuturor celor implicați!
“When black cats prowl and pumpkins gleam, may luck be yours on Hallowen”

Acest site utilizează cookies pentru o mai bună funcționare și optimizare. Vă rugăm să vă exprimați acceptul sau refuzul cu privire la acest aspect. Vă mulțumim! AcceptăRespingeCiteste mai mult
Protecția Datelor Personale
Skip to content